Preparing for the D-PSC-DY-23 Dell PowerScale Deploy 2023 exam requires a comprehensive understanding of the PowerScale scale-out storage solution and its deployment in a datacenter environment. Passcert provides the latest Dell PowerScale Deploy D-PSC-DY-23 Dumps which are designed to provide a comprehensive overview of the exam content, offering practice questions and answers that mirror the actual exam format. This can be an invaluable tool for candidates to assess their knowledge and identify areas where further study is needed. By using these Dell PowerScale Deploy D-PSC-DY-23 Dumps, you can save a lot of time and effort in preparing for the exam.
Dell PowerScale Deploy D-PSC-DY-23 Dumps

Dell PowerScale Deploy 2023 (D-PSC-DY-23)

This exam focuses on the implementation of PowerScale scale-out storage solutions. The related course prepares students to perform PowerScale cluster installation and implementation. Students will be familiar with PowerScale software modules and configuration including authentication, identity management, authorization, SmartConnect, SMB, NFS, S3, data protection/replication, snapshots, replication, deduplication, RBAC, and monitoring. This certifies a student can install, implement, manage and administer a PowerScale scale-out storage solution in a live datacenter environment.
 
The duration of the D-PSC-DY-23 Dell PowerScale Deploy 2023 exam is 90 minutes. It contains a total of 60 questions. To pass the exam, a student must achieve a score of 63.
 

Dell PowerScale Deploy 2023 Exam Objectives

NAS, PowerScale, and OneFS (13%)

● Describe PowerScale storage concepts such as scale out versus scale up, architecture, and OneFS details
● Describe PowerScale hardware components and intended use cases, for both Gen 5 and Gen 6 hardware
● Describe how an administrator accesses a PowerScale cluster and conducts common operations
● Describe the OneFS directory structure and configure base directories
 

Configuring the Foundations for Access (17%)

● Describe cluster dependencies on NTP, LDAP, Active Directory, and access zones
● Describe basic internal and external network configurations, multitenancy, groupnets, subnets, pools, and rules
● Explain network configurations in Gen 5 and Gen 6, including link aggregation, failover LACP, FEC, and Round Robin
● Describe how to integrate SmartConnect, SmartConnect zones, DNS, SSIP, IP address pools, and load balancing
 

Configuring Identity Management and Authorization (10%)

● Compare and contrast between uses of RBAC and ZRBAC
● Explain the nature and use of user identifiers and ID mapping
● Describe POSIX and ACL permission rubrics
 

Configuring Client Access to Data (13%)

● Describe OneFS caching levels and use cases
● Configure SMB shares with SMB3 Continuous Availability (CA) and Server-Side Copy with protocol auditing and file filtering
● Configure NFS exports with NFSv4 Continuous Availability (CA)
● Configure S3 Buckets
 

Foundations of Data Protection and Layout (12%)

● Identify FEC data protection levels, file striping, and Reed-Solomon protection definitions
● Differentiate between requested, suggested, and actual protection levels and verify with isi get commands
● Differentiate concurrent and streaming data layout models, use cases, and performance impacts
● Explain storage pools, policies, neighborhoods, global namespace, spillover, and VHS
 

Configuring Storage Pools (13%)

● Differentiate between SmartPools, storage pools, SSD usage, and file pool policies
● Describe how file pool policies are created
● Describe the SmartPools features
● Describe the function and value of CloudPools
 

Configuring Data Services (15%)

● Describe the File Filtering and Smart Quotas features
● Describe how SmartLock and SmartDedupe are configured
● Identify SnapshotIQ features, CoW and RoW mechanics, and scheduling
● Describe how to prepare the cluster for SyncIQ disaster recovery
 

Monitoring Tools (7%)

● Describe how to schedule and run a HealthCheck
● Describe DataIQ features
● Describe the installation of InsightIQ monitoring and reporting, and the use of isi statistics commands
 

Share Dell PowerScale Deploy 2023 D-PSC-DY-23 Free Dumps

1. Which type of administrator commands are tracked by configuration auditing?
A. Commands run by the root user
B. PAPI-enabled commands
C. Commands run by the SystemAdmin and CompAdmin roles only
D. All UNIX, isi, isi_, and sudo commands
Answer: B
 
2. In a Dell PowerScale SyncIQ environment, which action requires a SnapshotIQ license?
A. Failing over to the target or disaster recovery cluster
B. Saving historical snapshots on the target
C. Creating a snapshot of the source data
D. Reading the target, read-only instance
Answer: B
 
3. An administrator wants to enable quotas on a group directory in their Dell PowerScale cluster. In addition, they want to monitor the disk usage for future capacity planning. Which type of quotas need to be configured?
A. Accounting
B. Enforcement
C. Hard
D. Advisory
Answer: A
 
4. At which level in the network hierarchy is the allocation method configured?
A. Subnet
B. Pool
C. Groupnet
D. Rule
Answer: B
 
5. You are using Connection Count to load balance client connections in an Isilon SmartConnect zone. Which connection type is counted when considering which IP to assign?
A. Established FTP connections
B. Active IP connections
C. Active UDP connections
D. Established TCP connections
Answer: D
 
6. When enabling mount access to subdirectories, what can the user do?
A. Directly mount a subdirectory of the export
B. Red files in the parent directory
C. Browse the directories in the parent directory
D. Read and write files in the parent directory
Answer: A
 
7. What must be done to configure cluster name resolution for SmartConnect?
A. Create the SSIP, add the DNS delegation, configure the subnet, and configure the node pool
B. Create a host A record, create an NS record, configure the subnet, and configure the pool
C. Create the SSIP, create an NS record, configure the subnet, and configure IPv6 and IPv4
D. Create a host A record, add the DNS delegation, configure the subnet, and configure IPv4
Answer: B
 
8. Where is an Isilon Gen 6 node boot drive located?
A. On the cache SSD drive at the back of the node
B. On the mirrored journal drive
C. On the node’s data drives
D. On the bootflash drive inside the node
Answer: C
 
9. A company has an 8-node F800 Dell PowerScale cluster with two Z9100 Dell Ethernet back-end switches running on OneFS 8.2.0. The company is planning to add 72 H500 nodes to the cluster.
?What is the minimum number of additional switches needed to support the configuration?
A. 5
B. 6
C. 10
D. 12
Answer: C
 
10. What is the maximum number of nodes that can be added into a node pool in Isilon Gen 5 hardware and OneFS 8.2.0?
A. 144
B. 252
C. 288
D. 352
Answer: A