In order to increase your chances of successfully passing the C_HCDEV_05 SAP Certified Development Associate - SAP HANA Cloud 1.0 exam, we highly recommend utilizing the comprehensive resources available at PassQuestion. Our latest SAP HANA Cloud 1.0 C_HCDEV_05 Practice Test Questions are designed to provide you with the knowledge and skills necessary to excel in your exam. With a wide range of SAP HANA Cloud 1.0 C_HCDEV_05 Practice Test Questions, you can confidently prepare and master all the necessary objectives. Trust PassQuestion to guide you towards exam success and achieve your certification goals.

C_HCDEV_05 Exam Description - SAP Certified Development Associate - SAP HANA Cloud 1.0

The "SAP Certified Development Associate - SAP HANA Cloud 1.0" certification exam verifies that the candidate has the knowledge to develop native software applications running on the SAP Business Technology Platform using the SAP HANA Cloud DB. This certificate builds on the basic knowledge gained through related SAP HANA Cloud training. The training covers the development tools and a programming model, used to realize the different parts of a software application in SAP HANA Cloud QRC01/2023. 

Exam Information

Exam Code: C_HCDEV_05
Exam Name: SAP Certified Development Associate - SAP HANA Cloud 1.0
Exam: 60 questions
Cut Score: 64%
Duration: 120 mins
Languages: English, Spanish

Topic Areas

Persistence Data Model Creation and Deployment > 12%
Expose Data as OData Services and Create and Integrate the UI > 12%
Application Security > 12%
Application Development using the SAP Cloud Application Programming Model 8% - 12%
SQLScript Development 8% - 12%
Basic Multi-Target Application (MTA) Development 8% - 12%
Event Handling and Error Handling 8% - 12%
Source Control Using Git < 8%

View Online SAP HANA Cloud 1.0 C_HCDEV_05 Free Questions

1.You are using Git in SAP Business Application Studio for version control. You have initialized Git and would like to include the files in your new local repository.
What command do you use?
A. git add
B. git commit
C. git push
D. git init
Answer: D

2.What are the aspects of a Multi-Target Application (MTA) model in the lifecycle management of distributed applications? Note: There are 3 correct answers to this question.
A. Integration
B. CI/CD
C. Configuration
D. Composition
E. Dependencies
Answer: C D E

3.Which of the following elements are part of the SAPUI5 application's index.html file? Note: There are 2 correct answers to this question.
A. Bootstrap
B. Service layer
C. UI area
D. Database
Answer: A C

4.What is the correct syntax to use common types for model reuse?
A. using { Country } using '@sap/cds/common';entity Addresses {town : String;country : Country;}
B. using { Country } extract from '@sap/cds/common';entity Addresses { town : String; country :Country; }
C. using { Country } from '@sap/cds/common';entity Addresses { town : String; country : Country; }
D. using { Country } in '@sap/cds/common';entity Addresses {town : String;country : Country; }
Answer: C

5.You are using Git from switch view in SAP Business Application Studio and have staged a file after modifications.
What is the status of the file?
A. Deleted(D)
B. Modified(M)
C. Copied(C)
D. New(A)
Answer: B

6.What are the properties of access control with @restrict? Note: There are 3 correct answers to this question.
A. read
B. grant
C. to
D. delete
E. where
Answer: A B D

7.You are asked to develop a UI application that can be used by a global audience.
Which UI5 features can support this requirement? Note: There are 3 correct answers to this question.
A. Role-based app experience
B. Easy adoption for different devices
C. Translation and internationalization
D. Extensibility concepts at code and application level
E. High contrast theme to aid visually impaired users
Answer: C D E

8.Which part of the MTA development descriptor file contains API keys?
A. Global elements
B. Modules
C. Resources
D. Properties
Answer: D