The Salesforce Marketing Cloud Account Engagement Consultant exam was recently released. You can get the latest Salesforce Marketing Cloud Account Engagement Consultant Exam Questions from PassQuestion that are specifically designed to help you prepare and succeed in your exam. By utilizing the Salesforce Marketing Cloud Account Engagement Consultant Exam Questions from PassQuestion, you can enhance your exam preparation and increase your chances of passing the exam with ease. With regular practice and a thorough understanding of these questions, you can build confidence and improve your performance in the exam.

Salesforce Certified Marketing Cloud Account Engagement Consultant Credential

The Salesforce Certified Marketing Cloud Account Engagement Consultant program is designed for individuals with experience implementing the Account Engagement application and explaining Salesforce administration concepts related to Account Engagement features. The Consultant has experience with Account Engagement administration, configuration, and designing solutions that meet customer business requirements while ensuring maintainability, scalability, and long-term success. This credential covers the breadth of the Account Engagement application and its integration on the Salesforce platform.

The Salesforce Certified Marketing Cloud Account Engagement Consultant typically has 12+ months of hands-on experience implementing and administering the Account Engagement Lightning App and Salesforce platform. They should understand best practices for B2BMA and its out-of-the-box functionality, but deep knowledge on the topic is not required. The Consultant possesses facilitation and consultative skills to gather business requirements, design solution alternatives, and implement them to meet business needs.

Exam Information

Content Details
Exam Type 60 multiple-choice/multiple-select questions and 5 unscored questions
Time Allotted 105 minutes
Passing Score 68%
Registration Fee USD 200, plus applicable taxes as required per local law
Retake Fee USD 100, plus applicable taxes as required per local law
Delivery Options Proctored exam delivered onsite at a testing center or in an online proctored environment
Prerequisite Salesforce Marketing Cloud Account Engagement Specialist credential

Exam Objectives

The Salesforce Certified Marketing Cloud Account Engagement Consultant exam assesses a candidate's understanding and proficiency in various areas. Candidates should have practical experience with the Account Engagement application and be able to showcase their ability to utilize each of the features and functions below.

Exam Objectives Percentage
Evaluation 17%
Account Configuration 20%
Automating Business Processes 17%
Email Marketing 10%
Lead Management 14%
Personalizing the Prospect Experience 8%
Reporting, Metrics & Analytics 11%
Sales Emails and Alerts 3%

View Online Salesforce Marketing Cloud Account Engagement Consultant Free Questions

1. A company uses multiple Marketing Cloud Account Engagement business units and wants to set up B2B Marketing Analytics.

What is considered true about using B2BMA with business units?

A.The app will create unique datasets for each business unit.

B.There is an option to create a unique app for each business unit or one joined app for all business units.

C.Each business unit can only have one associated B2B Marketing Analytics app.

D.Each dashboard will have an option to filter by business unit.

Answer: C

2. LenoxSoft is setting up a brand new Marketing Cloud Account Engagement business unit. They have identified a set of five users in Salesforce who will need to have Administrator roles in Marketing Cloud Account Engagement.

What should they do to provide these users access to Marketing Cloud Account Engagement?

A.Change each user's profile in Salesforce to the System Administrator role, which will create them as Administrator users in Marketing Cloud Account Engagement.

B.Provide each user with a unique activation link to create their own Administrator user records in Marketing Cloud Account Engagement.

C.Import the users into Marketing Cloud Account Engagement and select the Administrator role on their Marketing Cloud Account Engagement user records.

D.Add users to the Marketing Users group from Marketing Setup in Salesforce and map their user profiles to the Administrator roles.

Answer: C

3. "LenoxSoft is releasing a critical system change that requires their customers to take action in order to avoid service interruption.

How could they communicate this to all Marketing Cloud Account Engagement prospects?

A.Send an automated operational email to all prospects.

B.Send Engage emails to all prospect who are opted in.

C.Send a list email to all prospects who are opted in.

D.Send an operational email to all prospects.

Answer: D

4. "LenoxSoft is migrating prospect records from an external system into Marketing Cloud Account Engagement. In this external system, each prospect has 50 custom fields.

They are trying to decide which fields to recreate in Marketing Cloud Account Engagement before importing in the records.

What are two ways they should decide which fields to recreate in Marketing Cloud Account Engagement? Choose 2 answers

A.Filter existing prospect records to see which custom fields have the most data.

B.Review existing forms and landing pages to understand what data needs to be collected.

C.Ask their accounting team to review and select the five most helpful fields.

D.Pull a report of the data they intend to use for segmentation purposes.

Answer: B, D

5. Marketing is under pressure to provide their sales team with more leads. A Marketing Cloud Account Engagement administrator is looking at the Pipeline Dashboard Report in the B2B Marketing Analytics App and notices an extremely high number of prospects compared to Marketing Qualified Leads (MQLs).

Which two steps should increase the number of qualified leads being passed to sales? Choose 2 answers

A.Improve prospect data by adding fields to existing forms and making them required.

B.Increase their scoring threshold to give the Sales team the most qualified leads.

C.Improve lead qualification efficiency by using automation rules for prospect assignment.

D.Increase gated content on the website to provide more scoring opportunities.

Answer: C, D

6. LenoxSoft uses a 3rd party webinar platform. They want to create an automated process using an engagement program that sends a different email based on whether or not a prospect has registered for a webinar.

What should a consultant configure in Marketing Cloud Account Engagement and Salesforce in order to meet this use case?

A.A Build a custom connector for the webinar platform and use a custom trigger in Engagement Studio to listen for the webinar registration,

B.Create an engagement program for the webinar and use a Prospect Webinar trigger in the program to listen for the webinar registration.

C.Export the registration list from the webinar platform, import it into Marketing Cloud Account Engagement and use it as a recipient list for the engagement program.

D.Create a marketing app extension for the webinar platform, add an activity type for webinar registrations, and use an External Activity trigger in Engagement Studio to listen for the webinar registration.

Answer: A

7. When connecting Marketing Cloud Account Engagement for the first time to Salesforce, what is required before records will begin syncing?

A.Salesforce B2B Integration user must be created.

B.User sync must be enabled in Marketing Cloud Account Engagement.

C.The Salesforce connector must be unpaused.

D.Salesforce fields must be synced to Marketing Cloud Account Engagement fields.

Answer: C

8. What is important to remember when creating custom prospect fields in Marketing Cloud Account Engagement? [Choose one answer]

A.Marketing Cloud Account Engagement cannot sync with multi picklist in Salesforce

B.The matching field in Salesforce must have the exactly the same name on the lead and contact object in order for Marketing Cloud Account Engagement to synch to both objects.

C.Marketing Cloud Account Engagement cannot sync with formula fields in Salesforce

D.You can only create 50 custom fields in Marketing Cloud Account Engagement.

Answer: B